Sportiviteit en respect willen we een vaste plek gaan geven binnen onze vereniging. Als vereniging willen we dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Je veilig voelen is een voorwaarde om met plezier te sporten! Een veilig sportklimaat binnen onze vereniging begint met een sportieve en respectvolle omgang met elkaar.

En met elkaar bedoelen we ook de tegenstanders, het publiek en de vrijwilligers rondom het veld zoals de tellers en scheidsrechters. Iedereen komt voor zijn plezier naar onze sporthal. Sportieve rivaliteit is goed, maar als deze rivaliteit omslaat naar uitspraken waardoor die of gene geïrriteerd worden, is dit niet meer sportief.

Reageer je teleurstellingen niet af op je eigen scheidsrechter of teller, die in zijn vrije tijd vrijwillig komt opdraven om jou het spelen mogelijk te maken. Houdt bij teleurstellingen je commentaar bij je, vanaf de tribune als het even niet naar wens verloopt. Geef in plaats daarvan ook eens een compliment. Behandel je tegenstander met respect en win van hem op sportief vlak en niet via een mentale oorlogsvoering. Durf het iemand te zeggen als de emoties te hoog en de verkeerde kant op lopen.

Gezelligheid bovenaan

Bij Univé-LVV stellen wij gezelligheid boven het niveau. Natuurlijk, winnen doen we graag maar niet ten koste van alles. Liever lekker gespeeld en verloren, dan gewonnen en met ruzie en een rotgevoel van het veld.

Univé-LVV is een gezelligheidsvereniging en dat willen we zo houden. Wij horen graag van andere verenigingen dat het er hier gezellig en sportief aan toe gaat. Helaas horen wij het tegendeel nu ook af en toe. Dat vinden wij niet toelaatbaar.

Help je mee?

Als we bovenstaande zaken met elkaar in de gaten houden en eventueel elkaar hier op willen wijzen, denken wij dat het met sportiviteit en respect bij onze vereniging weer goed moet komen.

Komende tijd is respect en sportiviteit één van de speerpunten in ons beleid. Help je mee?

Alvast bedankt.

Bestuur Univé-LVV.